Algemene voorwaarden

The Location Bank biedt via deze site en op andere wijzen locaties aan voor foto en film producties. Bij het invullen van uw gegevens en het aanmelden van uw locatie(s) op www.filmlocatieaanmelden.nl gaat u akkoord met het openbaar tonen van de afbeeldingen van de locatie. Uw persoonsgegevens en locatiegegevens worden alleen bij opdracht aan opdrachtgever verstrekt en niet openbaar getoond. Vermeldingen van uw locatie blijven minimaal 1 jaar na aanmelding op de websites van The Location Bank staan. Met uitzondering van verkoop van de locatie. Bij verkoop van de locatie is locatiehouder verplicht dit te melden bij The Location Bank binnen 1 week voor de verkoopdatum, dit geldt ook voor ingrijpende verbouwingen.

Exclusiviteit

Locatiebureau The Location Bank claimt geen exclusiviteit op uw locatie. Immers wij, en andere locatiebureaus, kunnen u geen opdrachten garanderen en daardoor is het onterecht om exclusiviteit op uw filmlocatie en/of fotolocatie te eisen. Dat betekent dat we locaties ook niet uitschrijven op verzoek van andere bureaus die dat wel eisen. Op het moment dat u uw locatie hebt aangemeld bent u ingeschreven bij alle websites van The Location Bank.

Uitleg voor locatiehouders

Wij onderscheiden privé en zakelijke locatiehouders.

Privé locatiehouders

Privé locatiehouders kunnen fotos van hun locaties gratis uploaden via onze site, klikt u daarvoor hier. Dit verplicht u tot niets. Uw locatie wordt opgenomen in onze databank. Indien er een opdracht voor u uitkomt, krijgt u hiervoor een locatievergoeding. The Location Bank neemt de verantwoordelijkheid voor de facturering en betaling.

Zakelijke locatiehouders

Zakelijke locatiehouders kunnen hun locaties uploaden en bij The Location Bank etaleren tegen een geringe jaarlijkse vergoeding. Indien er voor de locatiehouder een opdracht uit voortvloeit, wordt hiervoor een locatievergoeding toegekend. Ook hiervoor geldt dat een percentage van de vergoeding aan The Location Bank wordt betaald. Alle afspraken worden vooraf schriftelijk gemaakt en vastgelegd.

Bemiddeling

Opdrachtgevers en anderen kunnen kosteloos locaties zoeken in onze online database.

Voor de opdrachtgever/locatiehouder geldt dat alle contacten, contracten en facturatie via The Location Bank lopen. Indien een opdrachtgever een door The Location Bank aangeleverde locatie zelf benadert, zal The locationbank een factuur sturen voor de (gederfde) kosten. The Location Bank bemiddelt tussen Locaties en Filmcrews en fotoproducties. Wanneer een locatie eenmaal via The Location Bank is aangeboden aan een opdrachtgever loopt het contact, contract en betaling via The Location Bank. Dit geld ook voor nieuwe opdrachten en of verlenging. Indien een locatiehouder zelf besluit afspraken te maken met onze opdrachtgever zal de locatie per direct worden uitgeschreven, en wordt er een factuur gestuurd naar de locatiehouder en/of opdrachtgever voor de kosten die The Location Bank heeft gemaakt en de gederfde inkomsten. Als een opdrachtgever de locatie zelf benaderd, dient de locatiehouder hen door te verwijzen naar The Location Bank, en dit te melden aan The Location Bank.

Betalingen

The location Bank betaalt in de regel binnen 30 dagen uw locatievergoeding.

Locatie Scouts

Aan freelance locatiescouts wordt de mogelijkheid geboden hun mooiste locaties gratis bij ons te etaleren. Mocht u hiervoor interesse hebben, vragen we u graag persoonlijk contact met ons op te nemen, zodat hier specifieke afspraken over gemaakt kunnen worden.

Beeldmateriaal en rechten

Indien er foto's aangeleverd of geupload worden verklaart degene die het beeldmateriaal aanlevert dat hij/zij de rechten heeft van dit beeld en verleent The Location Bank het recht op publicatie en vrijwaard The Location Bank van claims op beeldrecht.

Algemene informatie en privacy

Voor alle locaties in onze locatiedatabank, getoond op deze website, geldt dat wij ten allen tijde de privacy van betrokkenen beschermen en nimmer de naam- en adresgegevens op onze site publiceren. Deze zijn uitsluitend via The Location Bank op te vragen. Voor details, offertes en vragen over alle bovengenoemde zaken kunt u gerust contact opnemen met locatiebureau The Location Bank.

Voorbeelden van filmlocaties

Komt uw huis, penthouse, villa of kantoor hier binnenkort bij te staan?

Contactformulier Vul onderstaand formulier in voor contact met The Location Bank.

Filmploeg